Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 140 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 140 Next Page
Page Background

RAW RESTAURANT

|

Burg. Brokxlaan 79-8 | 5041 BS Tilburg | (06) 225 876 05

info@raw013.nl

|

www.raw013.nl

|

facebook.com/raw013

TILBURG

IN BUSINESS 79

‘De oude NS-werkplaats aan de Spoorzone gaf me een goed onderbuikgevoel

en dan moet ik ondernemen en plezier maken’, aldus horecaman Rien van

Linschoten, compagnon van de Brabo Horecagroep en Mundial-investeerder.

Restaurant RAW opende half juni 2016 haar deuren en de authentieke sfeer

versterkt de kwaliteit van het genieten.

Op een steenworp afstand van het Centraal

Station Tilburg schiet ik onder het voetgangers-,

fietstunneltje door dat het stadscentrum

verbindt met de Spoorzone. Na de Willen II

passage schittert de vintage lichtreclame van

restaurant RAW. De oude NS-werkplaats is

omgetoverd tot een gezellig restaurant voor

lunch, drinks & dinner. Ik ben wat aan de

vroege kant voor mijn afspraak en geniet aan de

bar van een heerlijke cappuccino met stevige

melkschuim. Ondertussen kom ik ogen te

kort om alle details van dit oude fabriekspand

te bekijken: centraal in de ruimte staat een

klassieke romneyloods met daarin de keuken. Er

hangt een wel heel bijzondere lampenkap: een

wedstrijdboot van roeivereniging Vidar. Hoog

boven in de nok een foto van een trein, er staat

een zoeklicht van een oud Russisch oorlogsschip,

koffers hangen ingenieus aan de muur en de

oude leidingen over de muur fungeren nu als

verlichting.

Creatief

‘De NS heeft deze 350m2 veegschoon

opgeleverd’, vertelt horecaman Rien van

Linschoten terwijl we naar een tafeltje aan

het raam lopen. ‘Samen met mijn vriend en

fotograaf Ron Tetteroo en zijn vrouw hebben

we samen naar dit object gekeken. Ik ben

hobbyfotograaf, maar Ron kijkt echt als een

kunstenaar naar deze loods, denkt creatief en

koos voor een revolutionair concept met een

knipoog naar zijn eetcafé in AmsterdamNoord:

Rolling Rock Kitchen. De industriële, rauwe

kant van de Spoorzone inspireerde Ron en in de

geest van de fotograaf moet het plaatje kloppen.

Dat doet RAW; de zaak is ook hier één grote foto

geworden. RAW staat oorspronkelijk voor het

bestandsformaat voor onbewerkt fotomateriaal.

Intern gebruiken we RAW als “Restaurant Altijd

Welkom”. Voor onze exploitanten Leander

Willemstein en Daniëlle van Lamoen en hun

team staat de gast centraal.’

Rawtatouille

‘Wij zijn altijd open voor lunch, borrel en diner.

Binnen heeft RAW 100 zitplaatsen en buiten is

er plek voor 120 personen.’ Rien bladert door

de menukaart: ‘Wist je dat we zonder kaart

gestart zijn? We serveerden alleen een biefstuk

en couscous salade! Zijn vinger tikt op de Aussie

Eggs. ‘Een must voor de lunch! Het is een in

stokbrood gebakken eitje met spek en kaas.

Uniek in Tilburg. Op de avondkaart is onze

biefstuk RAW favoriet.’ Eén keer per maand op

zaterdag gaan alle tafels en stoelen aan de kant

voor de Rawtatouille avond (gratis toegang).

Verschillende DJ’s staan achter de platenspelers

en pakken de dansvloer in met opzwepende

tunes.

Bedrijfsuitjes

‘Ook de zakenwereld is van harte welkom’

benadrukt de horecaman. ‘We zijn blij

met alle bedrijfsuitjes, personeelsclubjes

en weekafsluitingen. We hebben een

borrelcapaciteit tot 250 personen. De ferme

borrelplanken zijn zeer uitgebreid en worden

naar ieders wens samengesteld. Het restaurant

beschikt over verschillende intieme hoekjes

en nissen, waar steeds een andere sfeer

is gecreëerd. Een borrelgezelschap bijt de

restaurantliefhebbers niet en in een andere hoek

kan er zelfs rustig gewerkt worden (gratis Wifi)

voor mensen die op doorreis zijn of een afspraak

hebben. Op vrijdag tussen 18:00 en 19:00 is

het enorm gezellig en kun je uitgaan in een

restaurant’, besluit Rien uitnodigend.