RAW RESTAURANT
|
Burg. Brokxlaan 79-8 | 5041 BS Tilburg | (06) 225 876 05
info@raw013.nl|
www.raw013.nl|
facebook.com/raw013TILBURG
IN BUSINESS 79
‘De oude NS-werkplaats aan de Spoorzone gaf me een goed onderbuikgevoel
en dan moet ik ondernemen en plezier maken’, aldus horecaman Rien van
Linschoten, compagnon van de Brabo Horecagroep en Mundial-investeerder.
Restaurant RAW opende half juni 2016 haar deuren en de authentieke sfeer
versterkt de kwaliteit van het genieten.
Op een steenworp afstand van het Centraal
Station Tilburg schiet ik onder het voetgangers-,
fietstunneltje door dat het stadscentrum
verbindt met de Spoorzone. Na de Willen II
passage schittert de vintage lichtreclame van
restaurant RAW. De oude NS-werkplaats is
omgetoverd tot een gezellig restaurant voor
lunch, drinks & dinner. Ik ben wat aan de
vroege kant voor mijn afspraak en geniet aan de
bar van een heerlijke cappuccino met stevige
melkschuim. Ondertussen kom ik ogen te
kort om alle details van dit oude fabriekspand
te bekijken: centraal in de ruimte staat een
klassieke romneyloods met daarin de keuken. Er
hangt een wel heel bijzondere lampenkap: een
wedstrijdboot van roeivereniging Vidar. Hoog
boven in de nok een foto van een trein, er staat
een zoeklicht van een oud Russisch oorlogsschip,
koffers hangen ingenieus aan de muur en de
oude leidingen over de muur fungeren nu als
verlichting.
Creatief
‘De NS heeft deze 350m2 veegschoon
opgeleverd’, vertelt horecaman Rien van
Linschoten terwijl we naar een tafeltje aan
het raam lopen. ‘Samen met mijn vriend en
fotograaf Ron Tetteroo en zijn vrouw hebben
we samen naar dit object gekeken. Ik ben
hobbyfotograaf, maar Ron kijkt echt als een
kunstenaar naar deze loods, denkt creatief en
koos voor een revolutionair concept met een
knipoog naar zijn eetcafé in AmsterdamNoord:
Rolling Rock Kitchen. De industriële, rauwe
kant van de Spoorzone inspireerde Ron en in de
geest van de fotograaf moet het plaatje kloppen.
Dat doet RAW; de zaak is ook hier één grote foto
geworden. RAW staat oorspronkelijk voor het
bestandsformaat voor onbewerkt fotomateriaal.
Intern gebruiken we RAW als “Restaurant Altijd
Welkom”. Voor onze exploitanten Leander
Willemstein en Daniëlle van Lamoen en hun
team staat de gast centraal.’
Rawtatouille
‘Wij zijn altijd open voor lunch, borrel en diner.
Binnen heeft RAW 100 zitplaatsen en buiten is
er plek voor 120 personen.’ Rien bladert door
de menukaart: ‘Wist je dat we zonder kaart
gestart zijn? We serveerden alleen een biefstuk
en couscous salade! Zijn vinger tikt op de Aussie
Eggs. ‘Een must voor de lunch! Het is een in
stokbrood gebakken eitje met spek en kaas.
Uniek in Tilburg. Op de avondkaart is onze
biefstuk RAW favoriet.’ Eén keer per maand op
zaterdag gaan alle tafels en stoelen aan de kant
voor de Rawtatouille avond (gratis toegang).
Verschillende DJ’s staan achter de platenspelers
en pakken de dansvloer in met opzwepende
tunes.
Bedrijfsuitjes
‘Ook de zakenwereld is van harte welkom’
benadrukt de horecaman. ‘We zijn blij
met alle bedrijfsuitjes, personeelsclubjes
en weekafsluitingen. We hebben een
borrelcapaciteit tot 250 personen. De ferme
borrelplanken zijn zeer uitgebreid en worden
naar ieders wens samengesteld. Het restaurant
beschikt over verschillende intieme hoekjes
en nissen, waar steeds een andere sfeer
is gecreëerd. Een borrelgezelschap bijt de
restaurantliefhebbers niet en in een andere hoek
kan er zelfs rustig gewerkt worden (gratis Wifi)
voor mensen die op doorreis zijn of een afspraak
hebben. Op vrijdag tussen 18:00 en 19:00 is
het enorm gezellig en kun je uitgaan in een
restaurant’, besluit Rien uitnodigend.